Vad ska man ge i 30-årspresent?

 
När någon fyller jämt är det ju tradition att man gör något speciellt eller ger bort något speciellt till denna person. Vilken av de jämna födelsedagarna som är störst beror lite på vem man frågar. För många är 30 den största födelsedagen. Så vad ska man då ge bort i 30-årspresent? 

Det kanske viktigaste tipset är att försöka tänka på personen du köper presenten till och vad hen gillar. Har hen några speciella intressen eller hobbyer? Finns det något du kan ge bort som gåva som kan göra personen glad och få dem att må bra? Det kan vara en present som får dem att skratta eller något som hjälper dem att slappna av.

Köp inget som är dyrare än vad du har råd med, ett ganska självklart råd kanske, men det tål att upprepas.  Det viktigaste är att visa att du tänkt på personen, inte hur mycket pengar du har lagt på presenten.

Så se till att presenten är personlig och undvik att ge bort något du själv skulle gilla, utan försök att tänka på vad mottagaren skulle gilla.

Du kan till exempel ge bort en upplevelse i form av en dag på spa, en middag på en fin restaurang eller en weekendresa. Eller kanske en sväng till en gokartbana eller någon form av dryckesprovning?

Eller varför inte ge bort en vacker väska, ett par skor eller en lyxig halsduk om personen gillar mode och kläder. Kanske ge bort skönhetsprodukter i någon form så som hudvårdsprodukter eller makeup från ett bra märke som du vet att personen gillar.

Är det en person som gillar prylar kanske en bra 30 års present kan vara någon ny gadget som en smartwatch, en spelkonsol eller ett par trådlösa hörlurar.

Om det är en person som du har en lång historia tillsammans med kan det vara fint att ge bort en mer personlig gåva, så som en fototavla med ett minne ni delar tillsammans eller en tavla med ett citat som betyder något speciellt för er båda.

Inga kommentarer: